Blog

Secretul baloanelor imense de săpun…

Postat pe 1 Mar 13:00 , 0 comments
Soluția am făcut-o singuri acasă, am  pus-o într-un bidon de  5 litri, am luat cu noi un lighenaș și câteva unelte de suflat și am mers cu ele în Dendrariu. Am avut parte de o distracție ca în povești și de muuuuulte râsete vesele și fericite ale năzdrăvanilor ce s-au jucat cu noi !
Continuare >>

5 Crafturi Inspirate de Pescuit

Postat pe 14 Jan 11:02 , 0 comments

Crafturile inspirate de pescuit reprezintă o activitate amuzantă, creativă și distractivă pentru prichindei, în special pentru băieței, care par mai interesați de acest “sport” decât fetițele.

Realizarea, împreună cu micuții, a unor undițe de jucărie, peștișori, bărcuțe sau a altor creaturi marine îți oferă posibilitatea de a-i învăța cum se pescuiește și câteva informații prețioase despre mediul acvatic și particularitățile lui.

Undița de jucărie

Principalul instrument de care are nevoie orice pescar este undița. Învață copilul să creeze o undiță de jucărie din câteva ustensile simple și la îndemână: un băț, un cârlig și o bucată de ață.

Tot ce trebuie să facă este să lege cârligul cu o bucată de ață destul de lungă, apoi să lege celălalt capăt al acesteia de vârful bățului. Aceasta este cea mai simplă undiță de jucărie pe care o poate realiza un copil de vârsta preșcolară.

Made-by-Joel-Fishing-Toy-3undita_pescuit

Peștișori de jucărie

Peștișorii sunt principalele “ținte” pe care le ochește pescarul în momentul în care își aruncă undițele în apă. Întrucât micuțul tău nu are încă vârsta potrivită pentru a se îndeletnici cu acest sport, se poate juca pescuind peștișori de jucărie făcuți chiar de mânuțele lui pricepute.

Există o mulțime de materiale din care prichindelul poate confecționa peștișori de jucărie. Îi poate face din carton, din plastilina sau chiar din șosete. Peștișorii făcuți din șosete sunt mult mai interesanți și creativi, iar metoda este foarte simplă: se umple șoseta cu vată și se leagă cât mai aproape de capăt. Se cos doi nasturi pe post de ochișori și peștișorul este gata.

Made-by-Joel-Fishing-Toy-2pestisorifish-7f5504e6697fe11bfca49fb245fe8b9e3

Creaturi și animale marine de jucărie

Există o mulțime de vietăți marine interesante și simpatice pe care micuțul tău are ocazia să le descopere prin intermediul crafturilor cu inspirație marină.

De la scoici, steluțe de mare, până la raci și caracatițe sau meduze, copilul are o mulțime de idei de unde poate alege. Învață-l să facă aceste creaturi simpatice din carton sau plastilină și să le accesorizeze dupa bunul plac.

animale_marine_de_jucarieeec9e2fa1bfdfdc5660638861ce6ca8a 

 

 

Tablou cu inspirație marina

Tabloul realizat cu crafturi și desene cu elemente inspirate din mediul acvatic este un alt craft simpatic cu care se poate distra copilul în timpul liber. Pune-i la dispoziție o bucată de carton mai măricică, acuarele, cartoane colorate și tot felul de accesorii cu care să decoreze tabloul: nasturi, sclipici, mărgeluțe etc.

Apoi, învață-l să coloreze apa cu albastru și să deseneze câțiva peștișori sau vegetație marină. Poate să creeze și câțiva peștișori din carton și să îi lipeasca pe tabloul la care lucreaza de zor. Cu siguranță, produsul final va fi unul de excepție, gata de înrămat ți agățat în camera lui.

tablou_marin 

 

Bărcuța cu pânze

Bărcuțele de pescuit sunt o parte importantă din ansamblul de ustensile și accesorii pentru pescuit. Crearea unor bărcuțe din carton este o piesă importantă din ansamblul de decorațiuni inspirate de pescuit al copilului.

Aceasta poate fi făcută, mai simplu, din fundul unei cutii dreptunghiulare de carton, pe care copilul o poate colora și accesoriza. Pânzele se pot realiza din triunghiuri de hârtie lipite pe un băț, care este apoi montat cu lipici în mijlocul bărcuței.

Dacă nu vreți să faceți o barcă cu pânze, puteți opta pentru crearea a doua vâsle din bețe de înghețată sau alte bucăți de carton.

barcuta_cu_panze


Decorațiuni de Crăciun handmade

Postat pe 20 Dec 10:48 , 0 comments

Intră în atmosfera magică de Crăciun cu decorațiuni de polistiren.

Decorațiile din polistiren se pot aplica pe geam și pe perete folosind banda dublu adezivă sau în bradul de Crăciun, deasemenea pot fi suspendate cu guta de tavan sub formă de ghirlande , astfel creând o atmosferă de sărbătoare .

Au avantajul că sunt foarte ușoare și  datorită curenților de aer, sunt într-o continuă mișcare de rotație. Se pot vopsi cu vopsele acrilice ( pe bază de apă) , tempera sau spray pentru polistiren la culoarea dorită.

  

http://www.youtube.com/watch?v=_GLkxeDbiLM - Glob de Crăciun

http://www.youtube.com/watch?v=ou50tdNYpa8 - 5 Ornamente în 5 minute

http://www.youtube.com/watch?v=dkLK9TavAPQ - Model Globuri de Crăciun


5 Activități de toamnă: De-a joaca cu frunze și crengi

Postat pe 24 Oct 12:43 , 0 comments

Sunt atât de multe lucruri minunate care se intampla toamna: aerul proaspăt, sucul de mere, copacii strălucitori. Dar partea cea mai frumoasă sunt toate meșteșugurile de toamna, care sunt dintr-o dată posibile datorită acestei schimbări de anotimp. Cum credeți ce putem face cu câteva frunze și crengi?

Iată câteva proiect de toamnă pentru copii: 

 1. Decor din crengi. Un curcubeu din crengi pentru ușa de la intrarea în casă. Vopsim bețele, pe care le vom lega cu sârmă și le vom agăța cu ajutorul unor fire electrice.

decor din crengi

2. Personaje din frunze pictate (pești, pisici, bufnițe. insecte)

pisicuta din frunzabufnita din frunzapestisori din frunzeinsecte pe frunza7-fall-crafts-for-kids

 

3. Bostănei  pictați. Aceștia pot decora căsuța noastra.

Pictam dovlecei painted-mini-pumpkins     bostani

 

4. Fantomele naturii.  Frunze și pietre fantome de Halloween. Această activitate îi va ține prinși cei mici, astfel ei își vor crea o nouă jucărie.

white-leaveswhite-leaf-paintinghalloween-art-painted-leaves1drawing-eyes-on-nature-ghostspreschooler-made-painted-leaves

 5. Bol din frunze. Este foarte ușor de realizat în dimensiunea care o doriți.

bol din frunzevas din frunzefall-leaf-bowl4-fall-crafts-for-kids

  

E toamnă de aur

Toamna, sărutările sunt mai dulci.

Toamna usucă florile din lunci.

Frunzele dansează luate de vânt,

E toamnă de aur, pe cer, pe pământ.

 

Spor la joacă :)


Abonează-te la Newsletter